Vingård - Bodegas Faelo 

Småskalig familjedriven vingård som specialiserat sig på rundvandringar och provsmakningar. Trevlig vinprovning med gott tilltugg. Perfekt utflykt om man är i närheten av Alicante. Boka på deras hemsida  www.vinosladama.com

Tabarca

Tabarca är ön som ligger utanför Alicante och Torrevieja. Ön kallas ”Illa de Tabarca” men är också känd för namnen ”Nova Tabarca”, ”Isla Planta” och ” Illa de Sant Pau”. Namnen säger mycket om öns historia.  Isla Planta betyder ”platta ön”, vilket säger allt om hur ön ser ut geografiskt. Illa de Sant Pau betyder ”Den helige Petrus ö” och syftar på att aposteln Petrus ska ha landstigit på ön.  Man kan bada, snorkla och dyka om man åker på sommaren men om du är mer intresserad av att gå runt ön och se alla sevärdheter så rekommenderas det att inte välja den tiden på året. Det går båtar från hamnen i Torrevieja samt från Santa Pola för en daglig utflykt.

Nationernas park

Trevlig park som är tillägnad Europa och innehåller därför en mycket mindre skala av just Europa som en ö i den 6.000 kvadratmeter stora dammen. Den rymmer 1000 kubikmeter där många änder, ankor, gäss samt 3.000 färggranna karpfiskar lever.

Växtligheten är främst av den typiska Medelhavsstilen. Dessutom finns platser i parken med ödlor och Galapagossköldpaddor samt lekplatser. Värt att nämna är det utställningshus som finns i parken, “Los Aljibes”, som visar tillfälliga utställningar av konst, konsthantverk m.m. Parken ligger 2,5 km från lägenheten och det tar 30 minuter att gå dit.
Sök Jardin de las Naciones om ni vill ha vägbeskrivning. 

Cykeluthyrning

Närmaste butik som hyr ut cyklar, elcyklar, Scooter, mopeder mm ligger bara 1,5 km från oss och precis vid strandpromenaden Los Locos. Dom hyr också ut SUP-brädor och kayaker.www.motor-rent.es

Vattenlandet Aquopolis

Avenida Delfina Viudes. Ligger bara 2 km från lägenheten. Ett roligt lek och vattenland med aktiviteter för hela familjen. Öppet juni-augusti. Biljetter kan köpas på hemsidan. https://torrevieja.aquopolis.es/?lang=enTivoli

Nere vid hamnen finns ett tivoli som är öppet på eftermiddagen/kvällen under vår, sommar och höstsäsongen. Intill tivolit finns också en kvällsmarknad.

Gokart

Avenida de California 3. 8 km från lägenheten. Det finns olika banor att välja mellan både för lite mer erfarna förarna för nybörjare och de lite yngre förarna. Flera olika bilar och fyrhjulingar att välja mellan. Det finns även tvillingbilar om någon inte vågar köra själv. Förutom racerbanorna finns även paintball och några barnattraktioner:

  • Hoppborg
  • Rutchkanor
  • Minibåtturer för de minsta
  • Enkel servering
  • Spelhall för arkadspel
  • Paintball

Minigolf

Av. de la Estación 8. 3 km från lägenheten mitt i stan hittar du en 18 hål lång minigolfbana med välskötta banor. Det finns även ett litet fik när man kan köpa dricka och lättare mat. Perfekt för barnfamiljen.

Ridning

Calle Lejona, 1A. 6 km från lägenheten på Villa Salada ryttarcenter kan du njuta av ridturer på ca en timme. Deras guidade turer tar dig runt de vackra saltsjöarna i Torrevieja. Oavsett du är en erfaren ryttare eller nybörjare så säger de att det finns hästar som passar. Här finns även en traditionell ridskola. De kombinerar den spanska ridskolan med flamenco tillsammans med god medelhavsmat i restaurangen.

Pola Park

Avda. Zaragoza s/n - 03130 Santa Pola. 30 km norrut ligger ett nöjesfält för hela familjen i Santa Pola. Här hittar du över 30 åkattraktioner för alla åldrar. Berg och dalbanor, Radiobilar, Rutschkanor, Båtar, Crazy golf, Laserdome, Hoppborgar, Soft play...och mycket mer

Djurpark Rio Safari Elche

Avenida del Travalón 03203 Elche. Rio Safari ligger 35 km norrut och har över hundra olika arter av exotiska och spännande djur och totalt närmare 800 djur. Det är djur som sjölejon, antiloper, bison, boaormar, zebror, kamelionter, chimpanser, lamor, dromedarer, flodhästar, krokodiler, lejon och giraffer. Man kan åka ett guidat tåg genom hela parken. Här finns även flera shower med bland annat sjölejon.

Zenia Boulevard

c / Jade 2-03.189 Orihuela Costa. Med över 160.000 m2, 150 butiker och 5000 gratis parkeringsplatser är La Zenia det största köpcentret i Alicanteprovinsen och ligger i det populära området som det fått sitt namn av, La Zenia, 11km från lägenheten. Där finns det de största klädaffärerna som Zara, Mango, H & M, C & A, Primark, bland andra, och även de mest exklusiva butiker med internationella märken (Guess, Armani, Geox, Dolce & Gabanna, osv.). 

Habbaneras shopping center

Avenida Rosa Mazón Valero, 7-  Köpcentret ligger bara 2 km från lägenheten. Detta center hyser cirka 60 märkesbutiker som Zara, H&M, Zara Home, C&A, Forum Sport, AKI, Massimo Dutti, Blanco, Miró, Stradivarius, Bershka, Springfield Man&Woman, Gerry Weber, Foster’s Hollywood och ytterligare många fler, som tillsammans utgör det kommersiella utbudet hos Centro Comercial Habaneras.

Naturparken vid La Mata

Denna absolut underbara park känd som Parque del Molino del Agua ligger i La Mata, Torrevieja. Den har fått sitt namn från den ursprungliga vattenkvarnen som användes för åratal sedan för saltsaltslipning i området. Idag är det perfekt läge för en trevlig promenad i naturen. Parken är vackert anlagd med asfalterade stigar som löper längs en lång vattenkaskad som leder till stranden. Du har spektakulär havsutsikt att uppskatta längs vägen, och det finns sittplatser under tallen för att vila eller njuta av en picknick i skuggan. Din promenad är avklarad när du hamnar på stranden för att ta en välförtjänt och uppfriskande simtur! Bästa stället att lämna sitt fordon är strax utanför parken på Calle Morera, 1 03188 Torrevieja. Parken är hundvänlig och har stor framkomlighet för rullstolar och rörlighetskotrar på grund av de väl utformade gångvägarna